Activiteiten voor Blinden en Slechtzienden.

Nieuw Nieuw

Onlangs hebben wij contact gehad met de voorzitter van een club die aan SHOWDOWN doet.
Graag geef ik jullie wat uitleg omtrent deze in Canada ontstane sport voor blinden en slechtzienden.
Showdown is een combinatie van air-hockey en tafeltennis. Het is een sport voor visueel gehandicapten, maar ook voor mensen met volledig zicht. Het wordt gespeeld op het gehoor. In een hardplastic balletje zitten stalen kogeltjes waardoor de positie van het balletje kan worden bepaald. Dit balletje wordt naar de tegenstander overgespeeld. Het spel wordt gespeeld op een speciale tafel, de grootte van een tennistafel met aan elke kant een doel, opstaande randen van 14 cm zodat de bal niet van de tafel rolt. In het midden van de tafel hangt een tussenscherm waaronder het rinkelballetje met de hulp van een palletje moet geslagen worden met de bedoeling een goal te maken.
Deze sport is niet enkel voor blinden & slechtzienden maar ook voor zienden en tevens voor alle leeftijden. Dus mensen zonder beperking (zoals bv begeleiders) kunnen tegen en met hun bevriende blinde spelen.
Graag hadden wij vernomen of jullie geïnteresseerd  zijn om deze sport te beoefenen zodat ik bij voldoende interesse kan uitkijken voor de locatie in Kortrijk  en de nodige benodigdheden. De hoofdbedoeling is in eerste instantie dat onze deelnemers zich amuseren, uitkijken naar het sociaal contact en na het spel of in de pauze een babbeltje met elkaar slaan.  Het wordt dus geen competieuitdaging
Wij hopen met deze uitleg jullie alvast warm te hebben gekregen om deze sport te beoefenen in Kortrijk  en dat jullie mij een seintje zullen geven om jullie deelname te bevestigen.

Ben je geïnteresseerd neem gerust contact op met Frans Vervaeke